Tuesday, April 10, 2007

Een zeilvakantie in Zweden is een unieke belevenis.

Een zeilvakantie in Zweden is een unieke belevenis. De Oostzee van Zweden is een prachtig vaargebied, letterlijk tussen duizenden eilanden. De flottieljes zijn relatief klein – maximaal 7 schepen – en de begeleiding persoonlijk.

Elke ochtend begint met een schippersmeeting, waar de route van de dag besproken wordt. Daarna kan iedereen zelf kiezen of je in het konvooi wil meevaren of je eigen route zoekt. Aan het eind van de middag komt iedereen de haven binnen varen en is er de mogelijkheid om een drankje te drinken, te barbecuen of het eiland te verkennen. De havens zijn kleine idyllische visserhaventjes, mooi gesitueerde plaatsjes of een plek aan een rots in de vrije natuur.

De Zweedse kust is geen moeilijk vaargebied, toch is het belangrijk dat er voldoende zeilervaring aan boord is; een schipper met ervaring en iemand die kaart kan lezen. Er is weliswaar geen getijde in Zweden, maar de navigatie dient precies gedaan te worden vanwege de vele eilandjes en ondiepten. Maar dat maakt het ook een interessant en uitdagend vaargebied in een continu veranderend landschap.

Dankzij de relatief kleine afstanden, rustige omstandigheden en schitterende natuur is Zweden ook een geweldige bestemming voor een zeilvakantie met het gezin. En het slechte weer? Een fabeltje...

No comments: